Cercar en aquest blog

dimarts, 23 de febrer de 2010

"Delta" i "coma"

Quan parlem de "un" delta fem referència a la formació sedimentària dipositada per un riu en el desguàs a la mar o en un llac. En canvi, "la" delta és la quarta lletra de l'alfabet grec.

"El" coma és l'estat patològic en què s'ha perdut la consciència, la sensibilitat, etc, i es conserven la respiració, la circulació, etc. "La" coma és el signe de puntuació que indica una pausa breu en el discurs.

5 comentaris:

tocineta ha dit...

HOLA CIGRONET, FA MOLT DE TEMPS QUE NO ENTRABA AL BLOG, AVUI E TINGUT UNA ESTONETA PER TAFANAYAR.
BEIG QUE TU VAS FENT.

UN PETONET.

Abel ha dit...

M'alegra que hagis tingut una estoneta per comentar. Doncs sí, jo vaig fent,com sempre.

Un petonet

CRISTINa ha dit...

Saps com és la lletra gega delta? Correspon a la nostra "d" i en minúcula és gairebé igual: "δ". En majúscula, en canvi, és un triangle "Δ",ja que imita la forma dels deltes. Hauríem d'investigar, però, si és el fenòmen geològic qui ha donat nom a la lletra o bé a la inversa.

Abel ha dit...

El que sí que sabia és que la delta minúscula tenia una forma d'aquest tipus, ja que és molt semblant a l'aproximant dental quan realitzem la transcripció fonètica. La majúscula, en canvi, no ho sabia. :)
Fins demà!
Pd: fenomen no porta accent

CRISTINa ha dit...

jooo :'( és que com que en plural sí que en porta, sempre l'hi fico, al singular. Amb examen també em passa sempre.És que no m'hi fixo...
Fins demà :D