Cercar en aquest blog

dimecres, 21 d’abril de 2010

Nova etiqueta

Aquests dies he estat rumiant i m'he decidit a afegir una nova etiqueta en els comentaris: Puntuació. Com ja deveu haver percebut, cada etiqueta engloba la temàtica general de què tracta cada missatge que escric.

Doncs bé, en aquesta nova etiqueta aniré incloent algunes normes per a una bona puntuació del text, ja que m'he adonat que es cometen moltes faltes en la col·locació de comes o punts. El proper dia començarem.

6 comentaris:

tocineta ha dit...

hola, enhorabona per el primer aniversari del bloc, com dius tu que en facis molts mes...

un petonet

Abel ha dit...

Gràcies! I sí, tots plegats estic segur que en farem molts més!

tocineta ha dit...

hola cigronet, vul dirte que m´ha agafat esgarrifanse al saber que a partir de ara puntuaras per el text.
jo et demano siusplau que am mi facis una excepcio.
suposo que saps per que te ho dic, perque soc un cas desesperat... jo crec que no sabre mai esccriure el catalá correctament se que te agradaria, he de dir que a mi tambe, pero el meu probleme es la memoria, jo
ja tinc una edad saps...
un petonet.

Abel ha dit...

Quan em refereixo a la puntuació del text parlo d'una col·locació adequada i correcta dels punts, les comes, els parèntesis, etc. Crec que o no m'he explicat bé, o ho has entès com no era!

Un petonet

Anònim ha dit...

L'etcètera, quan l'escrivim en tres lletres (etc) hi hem de posar un punt? I si és així, és possible posar-hi una coma a continuació?

Abel ha dit...

Aquesta pregunta és un pèl difícil de respondre, però ho intentaré.
A veure, després de l'etc és obligatori posar-hi algun signe de puntuació, que en general sol ser el punt. Però si l'etc forma part d'una enumeració i la frase encara continua jo m'inclino a posar-hi una coma. Però pensa que això depèn del criteri que tingui cadascú.
Salut i llengua