Cercar en aquest blog

dimecres, 27 d’octubre de 2010

Descansi en pau, Doctor Solà

Aquest matí tots ens hem llevat com qualsevol dia, com si fos un dia més. Però amb el pas de les hores s'ha anat difonent la notícia: Joan Solà ha mort. Era catedràtic de filologia catalana de la UB, havia rebut el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, havia estat investit doctor Honoris Causa, i posseïa un seguit de distincions molt rellevants.

Avui és un dia trist per a tota la societat catalana. A mi, personalment, m'ha caigut l'ànima als peus. He tingut la gran sort d'haver pogut parlar amb ell en diverses ocasions, i de tot això el que en trec és que, a més d'un gran lingüista i filòleg, també era una magnífica persona. Es mereix, us ho asseguro, tots els homenatges i tots els honors possibles.

Gràcies, moltes gràcies per tot el que ens ha ensenyat, Dr. Solà. Descansi en pau.

6 comentaris:

Carme ha dit...

Com a país i com a parlants del català, avui som més orfes, estem més sols.

Abel ha dit...

Sens dubte, és una gran pèrdua pel país i pel català. La feina que ell ha fet és immensament impressionant. Avui me n'aniré a dormir amb una sensació de buidor i de dolor que no crec que hagi sentit mai.

vpamies ha dit...

Avui no és un dia qualsevol. Avui mateix hem començat a enyorar-lo.

Abel ha dit...

Avui és un dia molt trist. Ja ho crec, que l'enyorarem molt.

onatge ha dit...

Un home que estimava el País de debò. Llàstima que tinguem tanta pobrissalla mental... Tal com ja heu dit, hem quedat orfes.

Des del far amb tristesa.
onatge

CRISTINa ha dit...

Una llum que s'ha fos. Quanta tristesa.