Cercar en aquest blog

dilluns, 24 de novembre de 2014

En homenatge al Dr. Badia i Margarit

No hi ha cap altra millor manera de llegir un article en homenatge al Dr. Badia que fer-ho de la mà d'algú que hi va treballar colze a colze en molts projectes i durant molts anys. En aquest enllaç hi trobareu un article d'en Carles Duarte (del blog de la revista Llengua i Dret) que explica, a la perfecció, per què el Dr. Badia es mereix tots els reconeixements que va rebre, rep i seguirà rebent de manera pòstuma.
 
http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/eapc-rld/2014/11/20/el-dr-badia-i-margarit-i-la-revista-de-llengua-i-dret-%E2%80%93-carles-duarte-i-montserrat/

dimecres, 19 de novembre de 2014

Descansi en pau, Dr. Badia

Diumenge passat va morir el Dr. Antoni M. Badia i Margarit, una de les personalitats més rellevants des del punt de vista humanístic i cultural a casa nostra. Des d'aquí, el meu condol per a la seva família i amics.

Vull recordar especialment la seva tasca com a rector de la Universitat de Barcelona durant els anys 1978-1984. Va ser, de fet, el primer rector de l'etapa postfranquista que es va obrir a casa nostra a partir del 1975.

dijous, 13 de novembre de 2014

Exposició sobre la llengua a la Universitat de BarcelonaAvui escric aquesta entrada perquè m'agradaria convidar-vos a tots a la inauguració de l’exposició Obrint portes: la llengua catalana a la Universitat de Barcelona, de la qual tinc el gran plaer de ser el comissari. L’exposició mostra, en termes generals, les principals accions que ha dut a terme la UB en matèria de política lingüística per contribuir a la normalització del català en l’àmbit universitari.

L’acte tindrà lloc el proper dimecres 19 de novembre al vestíbul principal de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585), a les 18.00 hores. L’acte d’inauguració serà presidit pel rector de la Universitat, Dídac Ramírez i Sarrió. Hi estarà instal·lada fins al 16 de desembre.

Hi ha la possibilitat de fer-hi visites guiades. Per a més informació, cal que contacteu amb un servidor. Podeu fer-ho per correu electrònic (abelcarretero@gmail.com) o, si us és més còmode, mitjançant una trucada (629 91 50 96). El dia de la inauguració hi haurà tots els detalls sobre aquesta qüestió.